Uncategorized

Tag på rundtur i de malaysiske grotter

Malaysia er kendt for sin fantastiske natur, der byder på lidt af hvert. Landet tilbyder en lang række oplevelser, som udfordrer selv den mest garvede outdoor-entusiast, og du finder alt fra bjerge og vandfald til skove og grotter. Netop grotterne skal vi se lidt nærmere på i denne artikel. En grotte-tur er måske ikke den mest kendte malaysiske oplevelse, men Malaysia huser faktisk nogle af de største og længste grotter i verden. Er du vild med det fugtige klima i de lange huler, og elsker du at udforske undergrunden rundt omkring i verden, så vil en tur til Malaysia lige være noget for dig!

Gua Air Jernih

Som du måske allerede ved, strækker Malaysia sig over flere lokationer. Nemlig den malaysiske halvø, omkringliggende øer og den nordlige del af Borneo. På Borneo venter et hav af fantastiske naturoplevelser – særligt hvis du er vild med grotter. På Borneo ligger en verdensberømt nationalpark, der har navnet Gunung Mulu. I Gunung Mulu er der flere spektakulære syn at opleve, men parken er også kendt for at huse op til flere enorme grotter, heriblandt Gua Air Jernih, som på engelsk betyder ‘The Clearwater Cave’.

 

Grotten er mere end 189 kilometer lang og er den længste i hele Asien. Og fordi vandet i denne grotte er så klart, kan du se helt ned til bunden. Grotten er oplyst takket være en administration, der tager vare på grotterne og viser dem frem. Du kommer til grotten ved at gå en tur på omkring fire kilometer i godt vandretøj eller ved at tage en bådtur ud til grotterne. Gua Air Jernih har bløde former og danner et imponerende og spektakulært rum, der efterlader dig med åben mund og polypper. Er du klar på at blive taget med storm, er Gua Air Jernih og Gunung Mulu Nationalpark destinationer for dig.

Sarawak Chamber

Sarawak Chamber er en anden smuk grotte, eller rettere hulrum. Sarawak Chamber udgør en del af grotten Gua Nasib Bagus, som betyder ‘Good Luck Cave’ på engelsk. Hulrummet er smukt oplyst udefra, og det understreger blot det enorme rum. Når du står i Sarawak Chamber, er det ikke ualmindeligt, at du føler dig lille og forskrumpet. Og du når et splitsekund at tænke: “Kan det falde sammen?”

 

Sarawak Chamber er det næststørste hulrum i verden, når det kommer til rummets volumen. Hulrummet er et must at se, hvis du er i the Good Luck Cave, hvor der også er en del smukke billeder, som venter på at blive lagret på nethinden.

Batu-grotterne

Måske har du allerede hørt om dem, men hvis ikke, er Batu-grotterne absolut et besøg og et stop værd. Batu-grotterne er, modsat grotterne, som tilhører Mulu Nationalpark, placeret på fastlandet tæt på Kuala Lumpur. Dette er nok også én af forklaringerne på, hvorfor netop Batu-grotterne er så velbesøgte. Googler du billeder af disse grotter, vil du straks bemærke den store guldstatue, der står og vogter ved indgangen. Statuen afbilder den hinduistiske gud Murugan, som er guden for krig og sejr. For at komme til grotterne skal du forbi statuen og op ad de 272 trappetrin. I Batu-grotterne finder du ét stort rum, der kaldes Cathedral Cave, og flere mindre grotter, hvoraf én af dem har navnet Ramayana-grotten. Her har troende mulighed for at tilbede guden Rama.

Gomantong-grotterne

Helt i nord på den østlige side af Borneo ligger Gomantong-grotterne. Her kan du opleve en helt anden grotte-formation end de tidligere eksempler, der er givet her. Gomantong-grotterne huser både orangutanger, flagermus og salanganer-fuglen, som lægger æg i grotterne. Særligt salanganeren er kendetegnende for grotterne, fordi besøgende mange steder kan samle resterne af æggene, der har en spids halvmåneform. Gomantong-grotterne består af to hovedgrotter, Simud Hitam og Simud Putih. Af de to er Simud Hitam lettest at tilgå.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.