Nyheder Rejseguide

Mini-guide til Gøteborg

Træerne springer ud, dagene bliver længere, de lange bukser lægges på hylden til fordel for de korte, og duften af grill breder sig i de små villakvarterer – ahhh…nu er det forår.

Foråret er desuden den perfekte lejlighed til at komme ud og opleve lidt nyt – specielt storbyrejser er populære, fordi temperaturen er perfekt til at ose rundt og kigge på arkitektur, tage en havnerundfart eller nyde en kold øl på en fortorvscafé.

Du behøver endda ikke rejse tværs over Europa for at få lidt luftforandring – hvad med at gå på opdagelse i historiske og trendy Gøteborg –  Sveriges anden største by, som ligger smukt på den svenske vestkyst, kun en kort bådrejse fra Danmark.

Vi har her lavet en mini-guide til Gøteborg med 5 seværdigheder, du ikke bør gå glip af, når du besøger storbyen.

1) Smag på Gøteborg – gastronomi på højeste niveau

Du kan ikke besøge Gøteborg uden at lægge mærke til den udsøgte madkultur, byen er kendt for. Besøg bl.a. den michellin stjernede restaurant Sjömagasinet, som ligger smukt med udsigt over havnefronten i et gammelt restaureret pakhus datereret tilbage til 1775. Restauranten er specielt kendt for sine fiske- og skaldyrsretter og bruger råvarer fra lokale producenter og leverandører for derigennem at sikre friskhed og lokal bæredygtighed. Stjerner, som Bruce Springsteen og U2, har allerede besøgt denne perle.

2)  Shop igennem i Gøteborgs trendy butikker

Skal du Gøteborg kommer du ikke uden om byens store shoppinggade, Avenuen, hvor du finder alt hvad hjertet begærer i rækken af trendy butikker. Desuden får du lidt mere for pengene i Sverige, hvor den svenske krone stadigvæk ligger en del under den danske. Er vejret mere til indendørs aktiviteter, byder Gøteborg desuden på Skandinaviens største shoppingcenter, Nordstan.

3) Nyd stemningen i det hyggelige Haga

Tag en slentretur gennem det historiske og brostensbelagte Haga, som før var byens arbejderkvarter og nu huser alskens specialbutikker i de gamle træhuse. Nyd stemningen og observer gøteborgerne, mens du snupper en kop kaffe og et stykke kage på en af kvarterets hyggelige fortorvscafeer. Er du på jagt efter en speciel souvenir, kan det anbefales at svinge forbi antikvitetsforretningen Fåfängan i Haga Nygata 16, hvor du finder et stort udvalg af gamle smykker og ure. Eller Haga & Market 29, som sælger alt til hjemmet fra duftlys til malerier.

4) Gøteborg for børnene

Har du børnene med til Gøteborg, vil de blive henrykte over en tur med en af de gamle blå sporvogne, der roligt baner sig vej gennem Gøteborgs gader. Eller en tur til Universeum, som byder på dyr, natur og teknik for de mindste. Her kan du blandt andet komme på safari i regnskoven og gå på opdagelse under havets overflade i akvariet.

Endelig kan I besøge Nordens største forlystelsespark, Liseberg, der ligger et par km udenfor centrum og huser ikke mindre end 40 forlystelser for store og små størrelser.

5) Kunst og kultur i Gøteborg

Er du til kunst og kultur, er Gøteborg et nordisk kulturcentrum med ikke mindre end 18 forskellige museer, foruden et nyistandsat koncerthus og Gøteborg operaen, der har en af verdens bedste koncertsale. Sving forbi Gøteborg Kunstmuseum og se de flotte samlinger af nordisk nationalromatisk kunst, såsom Carl Larsson, Munch og P.S. Krøyer, eller oplev en ballet i den moderne operabygning med udsigt over Göta-elven.

Hvis du vil læse mere om, hvad Gøteborg ellers har at byde på af seværdigheder og kultur, kan du læse mere her

Gøteborg byder på et hav af spændende oplevelser, og beliggenheden gør den til en overkommelig weekendtur væk fra hverdagen. En hotelovernatning på et centralt hotel kan gøres fra omkring 400 kr./pr. person. Har du flere feriedage til gode, kan du finde en billigere løsning ved at leje et sommerhus udenfor centrum. Sommerhusene kan du leje for helt ned til et par enkelte nætter afhængig af, hvor meget tid du har. Du kan læse mere her. Mad og drikke er ofte billigere end i Danmark (på nær alkohol). Gøteborg kan nemt nåes med både fly og bil, men snyd ikke dig selv for den flotte bådtur over Øresund eller Kattegat, som er en oplevelse i sig selv. Her kan du finde priser helt ned til 99 kr. t/r eller med bil fra omkring 390 kr. med Stenaline.

God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.