Blog

Kan du holde ferie som selvstændig?

Foråret er på vej, hvilket er højsæsonen for feriebooking. Hvis du er selvstændig kan ferieplanlægning være et stort puslespil, og ofte vil mange spørgsmål præge dine tanker. Kan jeg tillade mig at rejse fra mit arbejde, og i så fald, hvor længe kan jeg være væk, uden at hele butikken går under? Men frygt ej – hvis du er selvstændig i din egen større eller mindre virksomhed, får du her en række løsningsmuligheder, som måske kan hjælpe dig på vej mod en skøn sommerferie med familien.

Tag (lidt) af arbejdet med på ferien

Ifølge ferieloven har enhver lønmodtager ret til 5 ugers ferie i løbet af et ferie år. Som selvstændig er du ikke omfattet af denne ferielov, og du kan derfor selv bestemme, hvor meget eller hvor lidt ferie du vil holde. Selvom dette anses som en fordel, oplever mange selvstændige, at det kan være svært og uoverskueligt at forlade arbejdspladsen til fordel for en familieferie. Som direktør i en virksomhed er det nemlig dit ansvar, at der er styr på alt fra økonomi til trivsel i hverdagen, hvilket er et stort ansvar, som kan være svært at overlade til de øvrige medarbejdere.

For at holde ferie kræver det derfor, at der er styr på virksomheden. Med eksterne systemer som Visma Business kan du skræddersy et økonomisystem, som passer til din virksomhed. Derudover er disse programmer udviklet, således at du som leder altid har adgang til din virksomheds økonomiske data. Se mere om Visma Business her. Med højteknologiske styringsprogrammer som dette er det let for dig at holde styr på din virksomheds økonomiske nøgletal, selvom du er på ferie. Dette giver dig mulighed for at nyde en ferie med familien – samtidig med at du kan kontrollere din virksomheds økonomisystem fra pool-kanten.

 

Hold ferie i Sydeuropa

Hverdagens mange gøremål er med til at tappe dig for energi – uanset hvor glad du er for din virksomhed. Derfor er det vigtigt for dig og din familie at holde en ferie, hvor batterierne kan blive ladt op. Det andet gode råd til den selvstændiges ferie er afholde ferien i Sydeuropa. Sydeuropa byder på et utal af fantastiske ferieoplevelser, hvor du blandt andet kan opleve de spanske øer, det smukke Grækenland og det charmefulde Italien. Foruden de smukke omgivelser er destinationerne ligeledes forholdsvis tætte på Danmark. Ved at vælge en feriedestination, som er forholdsvis tæt på Danmark, har du altid mulighed for at handle hurtigt, hvis der skulle opstå alvorlige komplikationer i din virksomhed. I løbet af 5-6 timer vil du have mulighed for at være hjemme i Danmark og dermed være klar til at løse problemerne. Hvis du befandt dig i USA, Japan eller Australien, ville det derimod tage dig flere dage at flyve hjem til Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.