Nyheder Rejsetips

Find en rejsehåndbog til dit behov

Skal du ud at rejse, og overvejer du at investere i en rejsebog til ferien, der passer til formålet? Der er efterhånden et bredt udvalg af titler og forlag, og er man ikke vant til at bruge rejsebøgerne, er det svært at vide, hvilken en man bør købe. Her har vi samlet en lille guide til tre rejsebøger til tre forskellige behov.

Lonely Planet – til backpackerturen

Lonely Planet bøgerne er et must, hvis du skal backpacke rundt i et land. Den indeholder ikke mange billeder, men derimod uundværligt information om destinationen, gode forslag til seværdigheder, historiske begivenheder relateret til området/byen, kulturelle kendetegn og oversigt over overnatningsmuligheder og spisesteder i forskellige priskategorier. Ofte omhandler bogen et helt land eller kontinent, og derfor er informationen begrænset til det allervigtigste. Har du meget plads i rygsækken, kan du supplere med en mere visuel guide, der går i dybden med landets kultur og historie.

Turen går til… – til storbyferien

Turen går til er fra Politikens forlag, og er en af de mest solgte rejsebøger. Det er en tynd lille håndbog, der både findes for byer, lande og regioner. Bogen gøres visuel appetitlig med flotte billeder, og bøgernes fokus er desuden på landets/byens for- og samtidshistorie, kultur, økonomiske situation og seværdigheder. Bogen har et fint informations kapitel, der giver praktiske informationer og derudover har en mini-parleur, som gør dig i stand til at forstå og kommunikere på et basalt niveau. I bogen finder du desuden ofte forslag til sightseeing ture, der tager dig fordi byernes/regionens vigtigste seværdigheder.

Med familien i… – til børnefamilierne

Skal du afsted på ferie med mindre børn, er denne guidebog lige noget for dig. Den udkommer ligeledes på Politikens forlag, men adskiller sig fra Turen går til ved at have fokus på attraktioner, spisesteder, afslapningsmuligheder og shopping, som er særlig børnevenligt. Bogen har et stort og visuelt velfungerende fold-ud-kort, der giver en god oversigt over byen og de vigtigste attraktioner. Som bonus kommer bogen desuden med et sjovt opgavehæfte, som børnene kan aktivere sig selv med mens I venter på aftensmaden eller på en lang togtur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.