Blog Rejsetips

Ferie med børnene i højsædet

En god ferie med børnene i højsædet behøver hverken at være stressende eller koste det hvide ud af øjnene. Specielle ’børnevenlige’ hoteller lokker med pools, mad og underholdning i børnehøjde. Det er meget godt, jo! Alligevel tror vi på, at børn bare gerne vil være sammen med deres forældre, når der skal holdes ferie. Vi giver dig derfor gode tips og billige alternativer til, hvordan I kan holde ferie med børnene i højsædet.

 

Leg i alle aldre

Ferien er en oplagt mulighed for, at alle legebørn kan have det ekstra sjovt. Dette gælder legebørn i alle aldre! Hvor lang tid er det fx siden, at I forældre har leget med jeres børn? Mulighederne er mange, om I er ude eller inde. I kan hygge jer med en god Disney-film, lege med børnenes yndlingslegetøj, spille et sjovt spil eller bage lækre boller til eftermiddagskaffen.

Et godt indendørs ferieprojekt kunne være et puslespil. På denne måde får I samlet hele familien rundt om en ting, som både kræver at I samarbejder og bruger hovedet. Over et puslespil kan man ligeledes få de gode snakke og grinet højt.

Leg med børnene kræver ikke altid, at I som forældre stiller jer på tåspidserne for, at være så kreative og fantasifulde som muligt. En rigtig god leg, som børnene med garanti vil elske er, at campere i stuen. Det eneste I behøver at gøre er, at slå et telt op, fx inde i stuen. Hvis I ovenikøbet sover i teltet, bliver det med garanti en ferie børnene husker!

 

Aktiviteter for hele familien

Det er ligeledes en oplagt mulighed at samle den større familie i ferien. Tænk på hvornår de forskellige generationer sidst har fået tid til at lege og hygge sig med hinanden. En ide kunne være at samle hele familien til en udflugt. Ude i naturen kan I lege fælles lege, måske i hold, og dyste mod hinanden i forskellige discipliner. Det er sjovt for både store og små!

Hvis vejret ikke tillader en udendørs udflugt, kunne en ide være at invitere hele familien i badeland eller ud at spille badminton. På denne måde får I rørt jer sammen som familie, og med garanti grinet højt.

 

Et fælles projekt

Man kan sagtens holde ferie hjemme, uden at skulle bruge penge på diverse aktiviteter og samtidig få lavet noget praktisk! Tro det eller ej, de fleste børn vil sætte pris på at få lov at male udhuset, så længe de får lov at være med og tilbringe tid med deres forældre.

Et andet godt fælles projekt for hele familien er, en tur i haven. Lige meget årstiden, er haven altid god for aktiviteter. Om sommeren kan I invitere naboer m.m. på en fælles rundboldkamp eller vandkamp i haven, og om efteråret kan I gøre en fælles indsats for at få revet alle bladene sammen i en stor bunke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.