Rejsetips

Fem ting du skal huske på ferien

Skal du sydpå i din ferie, så er der nogle ting, som du helst ikke vil undvære. Her er der en liste over fem ting, som du nødigt vil undvære – så læs den inden afrejse og husk tingene, når du pakker din kuffert.

Solbriller

Rejser du i sommerferien, er det næsten umuligt at rejse til en destination, hvor solen ikke skinner – og så kan man komme til at savne sine solbriller så forfærdeligt meget. Hvis du allerede nu er kommet afsted uden dine solbriller, så kan du have held med at finde et billigt par ved en af de lokale butikker eller på et marked.

 

Solhat

Solhatten er en vigtig, men undervurderet genstand at have med på ferie. Du og dine medrejsende bør altid følge solrådene og tage en hat med, når I soler jer på stranden eller ved poolen. Husk, at i tidsrummet 12-15 står solen på sit højeste, og det er derfor yderst vigtigt at beskytte sig godt mod solen i netop det tidsrum. Så på med solhatten og solcreme, når du opholder dig i solen. Vil du slippe for at have en stor solhat med en bredskygge, så er en kasket lige så god.

 

iPhone

Lige så uundværlig den er herhjemme, lige så uundværlig er den, når du rejser. Du kan blandt andet bruge din iPhone til at tage billeder med, finde vej, foretage opkald og sende SMS’er til dine venner og bekendte herhjemme i Danmark – og mange andre ting. Der findes også et væld af gode apps på App Store til netop det formål at rejse, som du kan downloade inden afrejse. Til at finde vej kan du downloade gratis apps, der lader dig downloade kort over alle verdens lande. Derudover kan du bruge dine downloadede kort offline, så du behøver altså ikke at have adgang til internet for at bruge dem. Så hvis du er så uheldigt, at du har en smadret iPhone, er det en god idé at få den fikset inden afrejse. Du kan hoppe forbi her, hvis din smadret iPhone har akut brug for hjælp. De kan klare det hele, og så er det ikke noget, der tager lang tid.

 

Valuta

Til trods for at du garanteret ikke bruger særlig mange kontanter herhjemme i Danmark, så kan det være vigtigt at have kontanter, når du rejser til et andet land. Hvis ikke du har kontanter med, så kan du risikere at blive nødt til at anvende de lokale vekselkontorer, som oftest kræver betydeligt store gebyrer.

 

Et par gode sko

Hvis det er en storbyferie, du skal afsted på, så gør dig selv en tjeneste at pakke et par sko, der er gode at gå i. Når man er på sightseeing i storbyer, tænker man tit ikke over, hvor mange kilometer man går – og det bliver ofte til rigtig mange. Er du på solferie, så er et par klipklapper din bedste ven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.