Rejsetips

Er du desperat efter at komme afsted på sommerferie?

…(men har ikke en krone på lommen) så læs med her. Nedenstående artikel gennemgår dine 5 muligheder for at komme afsted.

Blaffe

Første mulighed er selvfølgelig med dit eget ve og vel som indsats. Her skal du være særligt opsat på at din sikkerhed skal være i orden. Når det så er sagt, så er der rigtig meget at få ud af et meget lille budget. Din transport er således dækket, og det betyder rigtigt meget i dit budget. Således er der kun dine overnatningsomkostninger tilbage, og her kan man enten couch surfe eller bo i telt rundt omkring.

hot-air-1373167_1920

Arbejde

En anden metode at komme nemt og billigt igennem sommerferien i udlandet er ved at arbejde her og der. Man kan således, især hvis man er fra Skandinavien, let få et job i en cafe eller lignende. Her kan man nyde byen, måske lære sproget og generelt komme meget mere ind under huden på en by end man ellers ville. Man lærer således lokalbefolkningen bedre at kende, man bliver inviteret med til fester af de lokale og møder deres venner og bekendte, og kan generelt komme in i nogle kredse som man som turist aldrig nogen sinde ville få at se. Det er i øvrigt en rigtig god måde at lære et nyt sprog på. Tager du således til Spanien, er du nødt til at lære at forstå hvad de mener når de bestiller en øl, mad eller lignende.

Forbrugslån

Hvis du ikke gider at arbejde eller på anden vis synes bedre om bare at nyde din ferie, så kan du låne i banken (sidste udvej). Her kan du typisk få diverse forbrugslån som tilbyder dig udbetaling nu og her, men typisk til en høj rente. Du skal dog huske på at du skal betale tilbage når du engang er færdig med din ferie, og det kan nogle gange ødelægge lidt af oplevelsen.

Internship

Internships er der masser af, og det er en god måde at få noget ud af sin ferie og få noget på sit CV. Her vil du typisk blive ansat i en større virksomhed der så betaler dine transportomkostninger og giver dig et tag over hovedet. Her vil du få opleve et land og samtidig få en masse bekendtskaber. Oven i det er der typisk mulighed for at få et tilbud om fast ansættelse efter endt forløb, hvis du har gjort det godt.

Det er dog typisk noget der kræver lidt tid at få til at ske. Du skal således oftest ansøge et halvt år inden du vil afsted. Et andet minus er at man andre steder ser det som en mulighed for at dræne folk fuldstændigt til en billig hyre, hvilket efterlader dig med en sommer fyldt med arbejde, hvilket selvfølgelig også kan være sjovt.

Frivilligt arbejde

Frivilligt arbejde er en anden måde at komme ud og se verden på. Her kan du som oftest finde noget interessant ar arbejde med, men hovedsageligt i en NGO kontekst. Det vil sige at du arbejder i det der hedder en non-governmental-organisation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.