Blog

Få råd til sommerferien – følg disse 3 råd!

Vi har næsten lige vinket farvel til den afsluttede sommer, og temperaturerne er begyndt at vidne om, at vinteren hastigt er på vej. Tankerne bliver kastet tilbage til den netop overstået sommer, der måske har budt på ferie, og aftener på terrassen. For det hele ikke skal blive for trist, kan det være en god idé, at gøre sig tanker om hvad næste sommer skal byde på allerede nu. En sommerferie med hele familien kan være dyr, og hvis målet er at tage en tur til den sydlandske varme, er det en god ide allerede nu at gøre sig tanker om hvordan pengene skal skaffes.

Her kommer 3 spare råd fra Forbrugerrådet Tænk, der kan hjælpe ferieopsparingen på vej.

Giv dig selv overblik – læg et budget!

Hvis man prøver at spare penge sammen, er det en god ide, at danne sig et godt overblik over, hvad man har til rådighed, samt hvad man bruger penge på.  Ved at lægge et budget, skabes der overblik over de faste ydelser, man er nødsaget til at betale hver måned. Dette kunne være husleje, kost, bil, dagpleje eller lignende.

Budgettet hjælper med at danne et overblik over hvad man har i rådighedsbeløb, samt hvor man bruger penge, som kunne spares.

En god idé når man skal lave budget, er blandt andet at samle kvitteringer, når man har købt ind. På den måde gøres det helt klart, hvad man bruger af penge på, da man kan følge med på kvitteringerne.

Her kan du også vurdere, om du skal se på en alternativ måde at få råd til din ferie, ved at se på forskellige lån. Læs mere her.

Spis sundt – og undgå Fastfood

Take-away er ofte den nemme løsning til aftener, hvor man ikke orker at lave mad til sig selv eller familien. Men der er flere gode grunde til at prøve at undgå fastfood. Set i et spare perspektiv, er denne form for mad utrolig dyr på den lange bane, hvor det hjemmelavede alternativ til mad, stort set altid er billigere, hvis man ikke handler eksklusive råvarer ind til aftensmaden.

Ved at lade vær med at spise fastfood, spare man ikke bare penge, som ville kunne gå til en feriepulje, man lever også en sundere livsstil, hvilket kommer hele familien til gode.

Lav prischeck på Forsikringer, Tele og Tv løsninger

Udviklingen på priserne på inden for både forsikringer og digitale løsninger er i så stor en udvikling, at det er værd at prischecke dem årligt.

Det er vigtigt at man ikke blot finder den billigste løsning, men at man opvejer den med de behov man måtte have. Selvom man ikke vælger den billigste vil en prischeck ofte resulterer i en besparelse, hvis man har fokus på at sammenligne de forskellige selskaber på markedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.