Nyheder Rejsetips

At leve af at rejse

Er du i gang med at finde ud af, hvad du skal være, når du bliver voksen og fornuftig? Har du ofte hørt sætningen; “Find noget, du brænder for – så behøver du ikke arbejde en dag i dit liv”. Du tænker måske, at det bliver lidt svært, når det, du interesserer dig allermest for, er enten chokolade, Netflix eller eksotiske rejser. Meen, det skal du ikke være sikker på. Jeg ved der findes en controllerfunktion hos TOMS, hvor man skal kvalitetssikre chokoladen, og sikkert også et kulturmagasin, der anmelder alle de nye serier fra Netflix. Hvad angår rejser, er der en del stillinger, der indebærer en rejseaktivitet. Vi har her samlet en lille guide med 4 af dem, som du kan lade dig inspirere af i jagten på drømmejobbet. God fornøjelse…

Rejsefotograf og/eller skribent

Kan du skrive fængende tekster eller har du helt styr på at tage de fedeste billeder? Så er der mulighed for at ernære sig som rejseskribent eller rejsefotograf.

At rejse rundt til fjerne destinationer og gå på opdagelse i stedets særlige kendetegn og seværdigheder, er vist en drøm for mange – derfor skal du være knivskarp og dygtig, hvis du vil gøre dig forhåbninger om at lande jobbet.

Uddannelse: For det meste vil du skulle igennem en journalistisk/foto-journalistisk uddannelse for at komme i betragtning, men har du held og talent, kan du forsøge dig som freelancer, hvor du sælger artikler, guides og billeder til rejsesider eller billedbanker – derved kan du have hele verden som kontor, bare du har en computer/kamera og en internetforbindelse.

Kunderådgiver i rejsebureau

Er du kunderådgiver på et rejsebureau, er det ofte nødvendigt at have rejst en del selv for derigennem at kunne rådgive kunderne på bedst mulig vis. Desuden skal du løbende afprøve virksomhedens tilbud for at kunne give anbefalinger af de forskellige rejsepakker  til potentielle kunder. Du får særlige medarbejderrabatter og tilskudsordninger, der giver dig alle muligheder for at rejse uden at bruge hele månedslønnen.

Uddannelse: Hvis du skal arbejde som kunderådgiver, er det ikke altid nødvendigt med en uddannelse, så længe du har erfaring med kundeservice og rejseerfaring i bagagen. Du kommer dog langt med en serviceøkonomuddannelse eller et intensivt kursus  i Turisme og oplevelsesøkonomi . En uddannelse, som du også kan bruge til andre stillinger i rejsebranchen.

Rejseguide

En rigtig god mulighed for at kombinere rejse og arbejde, er i jobbet som rejseguide. Der er et utal af muligheder, hvad enten det skal være som charterferieguide, rejseguide på oplevelsesture eller skiguide. Det er hårdt arbejde, hvor du har uregelmæssige arbejdstider, men til gengæld har du mulighed for at bo og arbejde i flere forskellige spændende lande over længere tid uden nødvendigvis at kunne sproget forud for jobstart.

Uddannelse: Der findes flere rejseguideuddannelser, som du kan kombinere med et alpin modul, så du også kan fungere som skiguide. Se eksempelvis tilbud hos Service & Co.

Stewardesse

Som stewardesse har du hele verden som dit arbejdssted. Du arbejder ikke direkte på udenlandske lokationer, men du bruger alligevel forholdsvis meget tid i udlandet, da du mellem flyvningerne skal vente på, at det næste fly går hjemad. Herved får du mulighed for at opleve landet, selvom det kun er kortvarigt. I kraft af dit arbejde får du i øvrigt bonuspoint, som du kan omsætte til billige fly- og hotelrejser.

Uddannelse: Du skal være mellem 21-28 år for at uddanne dig til stewardesse, og du skal derudover have haft to års erhvervserfaring fra et servicefag. Uddannelsen tager du direkte hos de enkelte flyselskaber, og det er en selvbetalt uddannelse, hvor du ikke får løn under skoleforløbet –  til gengæld får du det, når du har træningsflyvninger undervejs i uddannelsesforløbet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.