Blog Rejsetips

5 ting, der kan gå galt på ferien

At komme på ferie er en skøn ting, og det er noget, man har set frem til i lang tid. Samtidigt er det også en investering, da man poster tid og penge i det. Netop derfor er det så ærgerligt, når rejsen ikke lever op til ens forventninger, eller hvis essentielle ting går galt, så ferien bliver ødelagt. Det er af den grund rart at være forberedt på nogle af de ting, der kan gå galt, så man har mulighed for at løse dem på bedste vis.

Sygdom på turen

Det er ikke sjældent, at man selv eller nogle, man rejser med, ender med at blive syge. Det kan hurtigt ske og af flere grunde. Nogle bliver allerede ramt på flyveturen derhen, andre kan ikke tåle aircondition på værelset. Der kan være mange årsager til sygdom – og det er så ærgerligt, når det sker, mens man er på sin længeventede ferie.

Det er derfor godt at være en smule forberedt. Husk varmt tøj i flyveren. Især et halstørklæde og en varm trøje kan være ekstremt rare at have med i håndbagagen. Derudover kan man med fordel have et mini-apotek med sig, hvor man har de mest essentielle ting med sig. Så slipper man for at rende rundt i et fremmed land for at finde Panodiler, næsespray, termometer eller noget helt fjerde.

 

Mistet bagage

En anden klassiker, mange har oplevet, er, mistet bagage. Især når man er på vej til sin feriedestination, kan det være rigtig irriterende og upraktisk. På feriedestinationen har man nemlig ikke nogen backup i form af tøj, tandbørste og alt andet, man er vant til at bruge i sin hverdag.

En god måde at undgå det værste besvær i forbindelse med mistet bagage er at sørge for, man har nogle af de helt essentielle ting, man ikke kan undvære, i sin håndbagage. Det trick vil du helt sikkert sætte pris på, den dag du selv oplever at miste bagagen og skal overleve end dag eller to uden dine ting.

Også når det kommer til dine værdigenstande, kan det godt betale sig at slæbe rundt på dem i håndbagagen. Du vil virkelig ærgre dig, hvis du skulle miste disse i kufferten, der aldrig dukker op.

Derudover dækker forsikringen ofte og udbetaler et hvis beløb, alt efter hvor lang tid din bagage har været væk. Tjek derfor gerne op på disse ting inden afrejse, så du allerede der ved, hvad du er berettiget til.

 

Skader

På sin ferie kan man desværre også komme ud for at komme til skade. Det kan være en klippe, man skærer sig på, imens man er ude og svømme, en tur på scooteren, der ender galt eller et færdselsuheld, man er ude for – meget kan ske, og det kan bestemt lægge en dæmper på ferieglæden. Du kan læse på hviid-erstatningsadvokater.dk, hvis du vil vide mere om personskadeerstatning, eksempelvis i forbindelse med skader i trafikken.

Her er det vigtig at passe på og ikke bare kaste sig ud i hvad som helst. Bare fordi man er på ferie, betyder det ikke, at ens sunde fornuft behøver at forsvinde totalt. Hav også gerne styr på dine forsikringer inden og husk det blå sygesikringskort.

 

Stjålne værdigenstande

Noget andet, der kan være vildt ærgerligt, er, når man bliver udsat for tyveri og får stjålet sine ting. Det kan være ekstremt frustrerende, og nogle ting kan ikke bare købes på ny og erstattes på denne måde – det kan eksempelvis være ens kamera eller mobil, der indeholder ting, som du ikke nemt kan få igen.

Et godt råd her er at have sine ting tæt på kroppen og hold øje med disse konstant. Lad være med at lægge pung og kamera i forreste rum i rygsækken. Invester i stedet i en mavebæltetaske eller noget lignende, der kan hjælpe dig med at have dine ting tæt på din krop.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.