Rejseguide

5 oversete feriedestinationer i Europa

 

Skal I på ferie? Hvad med at prøve noget nyt og anderledes – gad vide om du kender til de her super skønne og ofte oversete feriedestinationer? De passer både til alenerejser, par eller familieferien. Jeg har kigget rundt på hjemmesider og anmeldelser, og nu kan jeg vise jer de her små oaser af kultur og oplevelser.

Budapest – Kunst og kultur

Den allerførste er uden tvivl Budapest. Normalt tænker man ofte Budapest ind i den tvivlsomme østeuropa, men nej. Siden jerntæppet faldt i 1989 har byen været i rygende udvikling både på kultur- og kunstfronten.

 

I dag går Budapest også under navnet “Europas Silicon Valley” efter at tusindvis af iværksættere de seneste år har fået øjnene op for mulighederne som Budapest og Ungarn tilbyder. Med dette fulgte en enorm udvikling af infrastrukturen og i dag vil du opleve at Budapest er langt foran Danmark f.eks. i forhold til internet hastigheder og priser på samme.

 

Andorra – Natur og skisport

Det lille fyrstedømme har mere at byde på, end man lige skulle tro. Beliggende midt i Pyrenæerne, mellem Frankrig og Spanien, byder Andorra på skisport i verdensklasse og en uovertruffen natur. Selvom landet er noget overset, tager tusindvis af turister hvert år til Andorra for at nyde naturen og stå på ski.

 

Du vil som regel også finde en del Spaniere i Andorra, da Andorra har en meget lav moms, SKAT og afgifter på deres varer, hvilket gør det fordelagtigt, ikke kun for Spaniere, men for os alle, at købe alt fra cigaretter til alkohol, smykker og benzin.

 

Mykonos – I hvidt og blåt

Et lille paradis langs den græske kyst, hvor vandet er klart og blåt. Det tigger næsten om at man skal hoppe i eller bare ligge sig langs stranden. En lækker brun farve kan man altid bruge, og skulle det blive for kedeligt er der også byliv, shopping, vandski og windsurfing.

 

Med kun lidt over 11.000 indbyggere, byder Mykonos på et autentisk græsk ø-liv. Du kan spise friskfanget fisk i massevis, mens du nyder udsigten ud over bugten, hvor de lokale har deres både liggende side om side. Ideelt til en romantisk getaway.

 

Rothenburg – Kultur og historie

Ofte forbinder man ferie i Tyskland med tyrolermusik og sjov påklædning, men der er mere at byde på. I Rothenburg kan man slappe af i en tidslomme, hvor der er rundture i byen gennem de gamle gader eller man kan besøge det middelalderlige kriminalmuseum.

Arkitekturen, der stammer tilbage fra omkring år 970 og middelalderen, er blevet bevaret i stor stil – Også selvom godt og vel 40% af byen blev ødelagt under anden verdenskrig, har indbyggerne genopbygget byen i samme stil som før krigen.

 

Westport – Fisketure og golf

Sidst på listen er Westport i Irland. Er du til fisketure, golf og en aktiv ferie, så er du simpelthen nødt til at besøge den irske by. Dertil skal det også nævnes, at Irland er verdenskendt for deres destillerier, hvor det er muligt både at få rundture og de obligatoriske smagsprøver. Udover alle disse skønne ting, ligger der også en forlystelsespark – Pirate Adventure Park. Slip dit indre barn løs og nyd en dejlig ferie sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.